МЕНИ
Насловна » Активности » Информације о одржаним седницама

Информације о одржаним седницама

14. фебруар 2017. године

Седма седница Републичке изборне комисије

Републичка изборна комисија је на Седмој седници, одржаној 14. фебруара 2017. године, донела Одлуку да се Јавно предузеће „Службени гласник“, Београд одреди за штампање гласачких листића и другог изборног материјала за гласање на изборима за председника Републике, који ће се одржати у 2017. години.

У наставку седнице, Републичка изборна комисија донела је и Одлуку да се гласачки листићи на предстојећим председничким изборима штампају у „резедо“ боји (PANTONE 317 U), док ће контролини лист за проверу исправности гласачке кутије бити штампан у боји „кајсија“ (PANTONE 169 U).

Такође, под трећом тачком дневног реда, утврђен је и текст дописа који ће бити упућен Канцеларији за Косово и Метохију, у вези са спровођењем предстојећих избора за председника Републике на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија.

Седници је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

07. фебруар 2017. године

Шеста седница Републичке изборне комисије

Републичка изборна комисија је на Шестој седници, одржаној 7. фебруара 2017. године, размотрила  oбавештењe председника Националног савета  албанске националне мањине о престанку мандата Агону Ајетију, члану Националног савета албанске националне мањине, услед подношења оставке.

У складу са наведеним обавештењем Републичка изборна комисија је установила да нису испуњени сви неопходни услови за разматрање захтева, те је закључила да је неопходно да подносилац достави употпуњену документацију, након чега ће се ово обавештење разматрати на некој од наредних седница.

Републичка изборна комисија донела је Решење о додели мандата члана националног савета ради попуне упражњеног места у Националном савету чешке националне мањине Љиљани Стехлик, услед смрти Јозефа Шкорњичког, члана Националног савета чешке националне мањине.

У наставку седнице, донета је Одлука о премештању изборног материјала са избора за народне посланике Народне скупштине, одржаних 24. априла и 4. маја 2016. године.

Такође, Републичка изборна комисија прихватила је захтев Посланичке групе Доста је било Народне скупштине за приступ информацијама од јавног значаја.

Седници је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

28. децембар 2016. године

Пета седница Републичке изборне комисије

Републичка изборна комисија је на Петој седници, одржаној 28. децембра 2016. године, размотрила oбавештењe председника Народне скупштине од 23. децембра 2016. године, да је народном посланику Ивици Тончеву престао мандат народног посланика, услед подношења оставке.

У складу са наведеним обавештењем, Републичка изборна комисија донела је Одлуку о додели мандата народног посланика ради попуне упражњеног посланичког места у Народној скупштини. Мандат је додељен народном посланику са Изборне листе „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) - Драган Марковић Палма“, Ивани Динић.

У наставку седнице, Републичка изборна комисија донела је Решење о додели мандата члана националног савета ради попуне упражњеног места у Националном савету македонске националне мањине, услед подношења оставке члана Савета Венчета Јовановског, Јасмини Величковски.

Такође, донета је Одлука о образовању четири Радне групе Републичке изборне комисије и то: Радна група за нормативне послове, Радна група за финансијске послове, Радна група за унапређење изборног процеса за особе са инвалидитетом и Радна група за информисање.

Под тачком разно, констатована је Одлука Уставног суда којом се поједине одредбе Упутства за спровођење гласања на изборима за народне посланике 2014. године, на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија, у време важења, нису биле у сагласности са законом.

Седници је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

9. децембар 2016. године

Четврта седница Републичке изборне комисије

Републичка изборна комисија је на Четвртој седници, одржаној 9. децембра 2016. године, размотрила oбавештењe председника Народне скупштине од 9. децембра 2016. године, да је народном посланику Велимиру Станојевићу престао мандат народног посланика, услед подношења оставке.

У складу са наведеним обавештењем, Републичка изборна комисија донела је Одлуку о додели мандата народног посланика ради попуне упражњеног посланичког места у Народној скупштини. Мандат је додељен народном посланику са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ Горану Пекарском.

Седници је председавао председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

 Врх стране