Републичка изборна комисија одржала је другу редовну конференцију за новинаре 21. јуна 2020.године, у 13 часова, на којој су саопштени подаци о излазности бирача до 12 часова.

Директор Републичког завода за статистику др Миладин Ковачевић изнео је податке о излазности бирача, добијене са 362 бирачка места у 93 општине, према којима је до 12 часова у Републици Србији гласало 18,01 одсто бирача. У региону Војводине гласало је 20,08 одсто, у региону Шумадије и Западне Србије 18,58 одсто, у региону Јужне и Источне Србије 17,25 одсто, а у београдском региону 14,65 одсто бирача. По градовима, у Новом Саду, до 12 часова, гласало је 16,87 одсто, у Нишу 15,16 одсто, а у Крагујевцу 16,71 одсто бирача.

Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић рекао је, одговарајући на питања новинара, да до сада није било неправилности на бирачким местима и да Републичкој изборној комисији није достављена ниједна информација о томе. Он је додао да су у бирачким одборима представници парламентарних странака и проглашених изборних листа за ове изборе, а којих је 21, који су најодговорнији за спровођење избора, а уколико у току дана и буде неких неправилности они ће их евидентирати на бирачким местима.

Председник Димитријевић је и овог пута позвао бираче да у поподневним часовима изађу на изборе и најавио следеће обраћање јавности у 15 часова.

Конференцији за новинаре присуствовао је и секретар Републичке изборне комисије Срђан Смиљанић.